ΤΟ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ
Η  τοποθεσία
Με θέα τους βράχους των  Μετεώρων  και το σπήλαιο της Θεόπετρας, η οικογένεια Τσιλιλή δημιούργησε ένα boutique οινοποιείο στο οποίο ο άνθρωπος δημιουργεί, αντλώντας έμπνευση από το γύρω φυσικό περιβάλλον.

Εγκατεστημένο στη Ράξα Τρικάλων, το οινοποιείο περιστοιχίζεται από τις βουνοκορφές και τους λόφους των Αντιχασίων και της Πίνδου και τον ποταμό Ληθαίο.
   
Οι εγκαταστάσεις
Με απόλυτη τήρηση των κανόνων προστασίας του περιβάλλοντος δημιουργήθηκε ένα οινοποιείο που η αισθητική του είναι σε απόλυτη αρμονία με το γύρω τοπίο.

Λιτή και απέριττη γραμμή, κόκκινο τούβλο, ξύλο, μεταλλικές αψίδες, δημιουργούν ένα τελικό αποτέλεσμα που μοιάζει αναπόσπαστο κομμάτι του φυσικού περιβάλλοντος.

Ο τεχνικός εξοπλισμός του οινοποιείου συνδυάζει τις παραδοσιακές αξίες της οινοποιησης με τα τελευταία τεχνολογικά επιτεύγματα στο χώρο.

Οι άνθρωποι
Οι επιστήμονες και οι τεχνικοί του κτήματος χρησιμοποιούν συνδυαστικά τις τελευταίες εξελίξεις της σύγχρονης τεχνολογίας και τις κλασσικές ποιοτικές μεθόδους προκειμένου να αποσπάσουν όλη τη γεύση και όλα τα αρώματα του σταφυλιού.

Τα σταφύλια συλλέγονται χειρωνακτικά νωρίς το πρωί και μετά την αποβοστρύχωση διαλέγονται ρόγα - ρόγα. Μόνο τα πιο υγιή και ποιοτικά σταφύλια αποτελούν την πρώτη ύλη για τα κρασιά του Κτήματος Θεόπετρα. Οι πολύτιμες χάντρες οινοποιούνται σε ανοξείδωτες και δρύινες δεξαμενές κάτω από πλήρως ελεγχόμενες συνθήκες θερμοκρασίας και περιβάλλοντος. Η αργή, υπομονετική ζύμωση σε διαβαθμισμένες θερμοκρασίες  εξασφαλίζουν στα κρασιά πολυπλοκότητα, πλούτο και φρεσκάδα.

Στη συνέχεια επιλεγμένα κρασιά παλαιώνουν σε γαλλικά και αμερικάνικα δρύινα βαρέλια 225 L, στην υπόγεια κάβα του οινοποιείου όπου η ισορροπη- μένη υγρασία και η χαμηλή θερμοκρασία προσφέρουν την ωριμότητα, την πολυπλοκότητα και την μακροβιότητά τους.

Τέλος, όταν οι οίνοι κρίνονται ολοκληρωμένοι, εμφιαλώνονται προσεκτικά σε συσκευασίες που αγκαλιάζουν το περιεχόμενο, το προστατεύουν και αναδεικνύουν την κομψότητα και τη φινέτσα του.  Κάθε ετικέτα κρασιού παράγεται σε πολύ περιορισμένη ποσότητα αριθμημένων φιαλών.